Kopping

Kopping er en behandlingsform som er kjent fra flere kulturer. I Nord-Norge har f.eks. kopping blitt brukt i samfunn med både norske, finske eller samiske røtter. Kopping består i at man skaper undertrykk i et glass eller lignende som så plasseres på spesielle steder på huden. Undertrykket kan f.eks. lages ved hjelp av ild

ULIKE KOPPE-TEKNIKKER

Koppen kan plasseres over bestemte punkter, eventuelt i kombinasjon med nåler.

Man kan bruke såkaldte "Flashing cupping", en teknikk som består i at koppen "snapper" huden uten at den festes til noe bestemt punkt. Denne teknikken kan f.eks. brukes ved forkjølelse, for å fordrive "wind" eller for å bedre sirkulasjonen av blod og energi (qi) ved stagnasjon/blokkering og vil gi redusert stivhet og smerte i muskulaturen.

Blødningsteknikk brukes ofte der man har et lite område som er smertefullt. Man bruker en "syvstjernehammer" og banker over området. Deretter plasseres koppen over. Dette fører til at stagnert blod og energi igjen kan sirkulere, og smerten reduseres som oftest betydelig.

"Moving cupping" brukes f.eks. ved stivhet og smerter i muskulaturen i f.eks. rygg og nakke. Hudområdene smøres inn med olje eller salve, slik at koppen kan gli over områdene samtidig som det er vakum. Dette gir økt blodsirkulasjon, avspenning i muskulaturen og reduserte smerter. 5-10 min. kopping gir ofte minst like god effekt som 30 min. vanlig massasje.